logo

logo

phone (022) 71-61-39
phone (022) 71-61-39

În căutarea unui apartament în Chișinău?

Decizia de a cumpăra un apartament sau cîteva apartamente în Chișinau trebuie să aibă în spate multă informare și documentare, întrucât este o investiție importantă și de durată. În continuare, vă prezentăm câteva sfaturi referitoare la apartamente în vînzare Chisinau oferite de către Vitalie Zdrobău, inginer în cadrul companiei „PromStroi-Grup”.

Care este bugetul în care trebuie să mă încadrez și ce-mi doresc exact în schimbul acestei sume? Este o întrebare care îți va ajuta să-ți formezi o idee și un plan, dacă cauți: apartamente Chisinau.

 

Acum în orice anunțuri imobiliare căutați fie pe : 999 md apartamente, 999 apartamente, 999 md apartamente de vinzare sau apartamente de vinzare in Chisinau makler puteți găsi oferte din ce în ce mai multe și mai atrăgătoare pentru apartamente în Chișinău, însă este important să le analizăm minuțios, pentru a putea stabili un buget care ar satisface așteptările.

 

  1. Amplasarea/ Regiunea.

În ce regiune îmi doresc să fie amplasat blocul locativ? Este important de știut că prețurile pentru apartamente la Buiucani diferă în dependență de sectorul în care este situat, respectiv, dacă orientativ avem un buget prestabilit, putem să vedem dacă acesta ne permite cumpărarea unui apartament în sectorul dorit.

 

Totodată, cel mai bine putem stabili ce zonă ne place mai mult, analizând infrastructura fiecărui sector în raport cu ceea ce ne dorim. De asemenea, nu este cazul să uităm că multe persoane pot alege un anumit sector pentru a fi mai aproape de familie, rude etc.

 

Indiferent că suntem în căutarea unui apartament la Botanica, apartament la Buiucani sau apartament în Centru sunt  câteva detalii care cu siguranță ne vor prinde bine atunci când le avem în apropierea casei, cum ar fi: parcare fie parte din bloc, fie în imediata apropiere, unde putem lăsa mașina în siguranță pe timp de noapte; spații de joacă ne referim la spații pentru copii mici, cât și pentru cei mai mari, și anume suficient spațiu pentru a se da cu bicicleta, trotineta etc.; magazinechiar dacă obișnuim să facem cumpărăturile la supermarketuri, mereu este binevenit să avem un magazin cu strictul necesar, în apropierea casei, pentru a evita deplasarea pe distanțe lungi pentru… lapte; policlinici — este bine să avem în apropiere o policlinică, unde putem apela în caz de necesitate, nefiind nevoie să ne deplasăm prea departe.

 

  1. Documentare

Întrucât investiția pe care o facem atunci când cumpărăm un apartament în bloc nou este una foarte mare, avem tot dreptul să solicităm din partea companiei imobiliare actele care ne pot oferi informații utile, cum ar fi copia proiectului. În cazul în care blocul este abia în construcție, copia proiectului ne poate prinde bine în crearea unei imagini despre cum va arăta blocul, apartamentele, zona etc. Consultându-ne cu un specialist, putem ba chiar analiza detalii mai amănunțite, cum ar fi: cât de practic și sigur poate fi acest bloc de apartamente.

 

  1. Vizita pe șantier

Dacă din anunțurile imobiliare analizate, ne atrag atenția mai multe apartamente în blocuri noi în Chișinău, atunci e bine să mergem într-o vizită pe șantier. Dacă mergem pe șantier, să vedem cum decurge construcția, nefiind specialiști, putem analiza unele detalii importante, care vor reprezenta identitatea blocului, mai târziu.

 

La care detalii trebuie să atragem atenția, aflăm în articolul următor.

 

26.01.2016